Ambassadeurs

Monique en Hans Hagen
Monique en Hans Hagen zijn alle twee bekend in de wereld van het kinderboek. Ze schrijven los van elkaar maar hebben ook sámen twee prentenboeken en vier dichtenbundels geschreven. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, curaçao, Dubai, Praag en Boedapest.

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) schreef al op jonge leeftijd. Zijn eerste publicatie was een gedicht in een tien voor de tieners. Hij was toen zestien. In 1974 brak Kuyper zijn studie filosofie af om beroepsschrijver te worden. Er verschenen bundels met verhalen en gedichten voor volwassenen, maar bekendheid verwierf hij vooral met zijn werk voor kinderen. Kuyper schreef meer dan vijftig kinderboeken.

Jaques Vriens
Jaques is een van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Jaques is onder andere bekend van de inmiddels verfilmde boeken “Achtste Groepers Huilen niet” en “Tien Torens Diep”. Bekijk hier een interview met Jaques Vriens.

Bert Boer
Studie Bedrijfskunde(Nijenrode)en Bedrijfseconomie(Maastricht. 4 jaar Rabobank Nederland, 12 jaar werkervaring in sport(NOC*NSF en KNZB). Hoofd Communicatie en Marketing van de Nederlandse Museumvereniging en sinds 1-1-2012 Directeur van Museum Muiderslot.

Comité van aanbeveling:

Femke Halsema
Nederlandse politica. Zij was van 2002 tot en met 2010 politiek leider van GroenLinks

Hedy D’ancona
Nederlandse sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Dick Anbeek
Voorzitter van de KBb (Koninklijke Boekverkopersbond). Directeur van Boekhandel de Drvkkery

Maaike Swets
Rector van het Nieuwe Eemland in Amersfoort, docent Nederlands en onderschrijft het belang van lezen van kinderboeken die het leven van kinderen verrijken.