My Book Buddy laat kinderen lezen!

Goede verhalen openen het venster op de wereld en zijn bewoners, dat het logo van My Book Buddy zo mooi verbeeldt. Het goed en met plezier kunnen lezen is een basisvaardigheid die kinderen verder brengt op school, maar hen ook verder brengt in het leven, omdat een betere opleiding de kansen vergroot op het krijgen een goede baan. De boeken vol informatie verbreden de kennis. Daarnaast is lezen een vorm van ontspanning in een omgeving die voor veel kinderen sober is en vol zorgen.

My Book Buddy hecht eraan de lokale bevolking te laten participeren en haar economie te stimuleren. De boekenkasten worden lokaal gefabriceerd, boeken en tasjes lokaal ingekocht.

My Book Buddy sluit aan bij de Sustainable Development Goals van de VN die bestrijding van armoede en kwaliteit van onderwijs als doelen onderschrijft.

My Book Buddy ondersteunt projecten eenmalig, vanaf de start moet duidelijk zijn dat de scholen en de ouders zelf verantwoordelijkheid nemen voor continuïteit en duurzaamheid.

Het Bestuur, de medewerkers en reisgenoten van My Book Buddy zijn betrokken en bewogen vrijwilligers. De kernwaarden van My Book Buddy geven betekenis aan ons dagelijks denken en handelen en zijn leidend: kindvriendelijk, deskundig, met impact, relevant, eenvoudig.

Voor nieuws kijk op onze Facebookpagina